Adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelés


A kittikucko.hu számára az interneten megjelenő személyes adatok titkosságának védelme alapvető követelmény. A kittikucko.hu elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez. Ezzel a nyilatkozattal szeretnénk az adatvédelmi irányelveinket bemutatni.

A nyilatkozat kialakítása során figyelembe vettük a vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat, különös tekintettel az alábbiakra:

- A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;

- Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;

- Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény

- 226/2003. (XII. 13.) Korm. rendelet az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosítókijelzés és hívásátirányítás szabályairól

- Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

- A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzata, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletre;

- Az Online Privacy Alliance ajánlásai: http://www.privacyalliance.org/

Hozzájárulás

Jelen webhely igénybevételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az alábbiakban leírt módon összegyűjtsük és felhasználjuk adataidat.

Az összegyűjtött személyes adatok felhasználása és rendeltetése:

A kittikucko.hu honlapon kizárólag az engedélyével tároljuk a személyes információkat. Ezekhez az információkhoz például akkor jutunk hozzá, amikor regisztrációt hajt végre, vagy online felmérésben vesz részt. Az adatokat az adattulajdonos előzetes tájékoztatása és engedélye nélkül harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk át. .

Az adatkezelés célja

- A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása, valamint a megrendelt szolgáltatás (értesítések) kiküldésének lehetősége.

- A felhasználó önkéntes döntése alapján az adatlapján megadott adatok esetében belső internetes közösség alkotása, a felhasználók azonosítása.

- Az adatokat a kittikucko.hu felhasználhatja arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon személyre szabott információk jelenjenek meg.

E-mail címek

Ha megadja nekünk az e-mail címét, akkor elektronikus levélben tartjuk Önnel a kapcsolatot. E-mail címét nem adjuk tovább és bármikor jogában áll az Önnel folytatott e-mail kommunikáció beszüntetését kérni.

A személyes adatok törlése

A regisztrációs adatok törlését e-mailban (kittikucko@gmail.com) kell kezdeményezni. A törlés pillanatában helyreállíthatatlanul megsemmisül a felhasználóhoz kötődő minden adat. 

Jogérvényesítési lehetőségek

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi Törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is.

Kérdések

Ha jelen adatvédelmi nyilatkozatunkkal kapcsolatban kérdés merül fel Önben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.